Theater Kwast
Theseus en Ariadne

Theseus en Ariadne

Op vrijdag 20 november speelt Theater Kwast eenmalig een bruisende versie van P.C. Hoofts theaterstuk “Theseus en Ariadne” in de ridderzaal van het Muiderslot. De Griekse held Theseus komt terecht op het eiland Kreta, waar hij om de vrede te bewaren samen met 13 Atheense burgers geofferd dient te worden aan de Minotaurus. Theseus besluit echter de strijd aan te gaan met dit mythische beest en wordt en passant verliefd op de dochter van de koning van Kreta; Ariadne. Hooft maakte een barokke bewerking van deze klassieke mythe en gaf er zijn geheel eigen uitbundige draai aan, met onverwachte plotwendingen en een amoureuze Bacchus als uitsmijter.

muiderslot

MOND OP MOND
In de serie Mond op Mond blaast Theater Kwast 17e-eeuwse theaterteksten eenmalig nieuw leven in. In één dag repeteren acteurs en musici een stuk en spelen het vervolgens dezelfde avond met tekst in de hand voor publiek. Alle groten en mindere goden uit de Gouden eeuw komen aan bod. Een unieke reeks.

Cast: Bert Apeldoorn, Florus van Rooijen, Imre Bésanger, Marius Bruijn, Merel Hutten & Sander Mekkelholt

Piano & trompet: Allerd van den Bremen

 

Bezoekers aan Theseus en Ariadne in het Muiderslot krijgen de unieke mogelijkheid voor aanvang van de voorstelling vanaf 19.00 uur de bijzondere biografische tentoonstelling P.C. Hooft, prins de Poëten  te bezoeken, die nog maar tot eind november op het kasteel te zien is.

 

MoM: Theseus en Ariadne
Wanneer: Vrijdag 20 november 2015, 20.15 uur
Waar: Muiderslot, Herengracht 1, Muiden
Entree: €12,50-

Deze voorstelling is UITVERKOCHT

Leave a Reply