Theater Kwast
Casandra en Karel Baldeus

Casandra en Karel Baldeus

2014-10-04_MOM 12

Mond op Mond 2016/17

Op dinsdag 4 oktober 2016 trappen we een nieuw seizoen Mond op Mond af met een hysterisch theaterstuk over liefde en lust: Casandra, hertoginne van Borgoni en Karel Baldeus

Spaans Hollywood

In Casandra en Karel Baldeus dingt de Hertogin van Borgonie naar de hand en het hart van Karel Baldeus, de bediende van haar echtgenoot de Hertog. Karel deelt echter in het geniep al enkele jaren het bed met de zus van de Hertog. Als Baldeus de liefde van Casandra afwijst, wil ze wraak en ontstaat er een kettingreactie van onbeantwoorde liefdes en moordplannen, doorspekt met keffende honden en bedrogen geliefden. Kortom alle ingrediënten voor een 17e-eeuwse theaterhit. Rodenburgh vertaalde en bewerkte een stuk van de Spaanse toneelschrijver Lope de Vega. Het Spaanse theater was het Hollywood van de 17e-eeuw. Door heel Europa werden stukken vertaald en bewerkt voor opvoering. Casandra was een kaskraker, maar is al ruim 3 eeuwen niet meer opgevoerd: tijd voor een reprise.     

Mond op Mond

In de serie Mond op Mond blaast Kwast met veel enthousiasme en verbeelding 17e-eeuwse theaterstukken uit de Gouden Eeuw eenmalig nieuw leven in, in geënsceneerde en zeer geanimeerde leesvoorstellingen. Acteurs en musici repeteren in één dag een stuk en spelen het vervolgens dezelfde avond met tekst in de hand voor publiek. Alle groten en mindere goden uit de Gouden eeuw komen aan bod.

Luister hier naar het voorproefje dat Kwast gaf vanuit de Amsterdamse stadsschouwburg vanaf het Gala van het Nederlands Theater in de uitzending van Opium 

Regie: Imre Bésanger
Cast: Bert Apeldoorn, Florus van Rooijen, Marius Bruijn, Marloes Verheijen, Sander Mekkelholt & Saskia Voorbach
Piano en Trompet: Allerd van den Bremen

Dinsdag 4 oktober 2016, 2015 uur.
Theater Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam
Reserveer hier

De Veinzende Torquatus

Vervul uw eigen rol

Theater Kwast wil ook in seizoen 2016/17 doorgaan met het in één dag ensceneren en spelen van theater uit onze Gouden Eeuw. Er liggen nog honderden prachtige stukken uit de 17e-eeuw op de plank, dus er is nog veel moois nieuw leven in te blazen in Mond op Mond, van Vondels tragedies tot Spaanse blockbusters uit de Schouwburg. Om dit mogelijk te maken heeft Theater Kwast donateurs nodig. Word donateur en vervul uw eigen rol!

Word nu donateur