Theater Kwast
Den Geheymen Minnaar

Den Geheymen Minnaar

Op zondag 19 september speelt de cast van Kwast de eersteling van Catharina Questiers (1631-1669). Questiers etste zelf de prachtige voorplaat, die bij de uitgave verscheen. Ze was dan ook een echte alleskunner. Haar bly-spel, Den Geheymen Minnaar zou maar betrekkelijk kort op het repertoire van de Amsterdamse Schouwburg blijven, maar het succes van de opvoeringen zette haar wel aan, om nog twee stukken uit haar pen te laten vloeien. Ze was pas de tweede vrouw die werk leverde voor de Amsterdamse schouwburg. Den Geheymen Minnaar is een vertaling van Si no vieran las mujeres van de Spaanse succesauteur Lope de Vega. Spaanse stukken veroverde in de zeventiende eeuw de Amsterdamse Schouwburg, vanwege de vele spannende plotlijnen en grote emoties. De Geheymen minnaar staat garant voor spetterend vroegmodern theater op z’n best.

In Den Geheymen Minnaar doet de edelman Fredericus verwoede pogingen om zijn hopeloze verliefdheid op Constantia te verbergen voor zijn meester, de Duitse keizer Ottho. Als De keizer vervolgens zelf verliefd wordt op Constantia, moet Fredericus besluiten of hij kiest voor de trouw aan zijn heer of voor de liefde.  

Vondel was een Vrouw

In 2020-2022 speelt Theater Kwast kaskrakers van vrouwelijke auteurs uit de 17e & 18e eeuw. Acteurs en musici repeteren in één dag een stuk en spelen het vervolgens diezelfde dag met tekst in de hand voor publiek.

“Geen decor, geen kostuums. Alleen acteurs die hun teksten rechtstreeks vanuit het script in hun hand voorlezen, aangevuld met musici en een regisseur die op podium vanaf de zijlijn meeleest. Het is de gebruikelijke aanpak waarmee Theater Kwast het stof blaast van – vooral – Renaissance-toneelstukken….En het werkt als een trein.” : De Theaterkrant.

Wanneer: zondag 19 september 2021, Aanvang: 15.30 uur Waar: Buitenplaats Beeckesteijn (Koetshuis-Zuid), Rijksweg 134 Velsen-Zuid.

Cast: Bert Apeldoorn, Florus van Rooijen, Imre Besanger, Marius Bruijn & Merel Hutten. Viola de Gamba: Margo Fontijne

Koop hier uw kaarten

Corona-protocol:

Bij deze voorstelling worden alle geldende Covid19 en 1,5 meter richtlijnen strikt nageleefd. Hiervoor ontvangt u vooraf aan de voorstelling een duidelijke mail met uitleg. Bij eventuele onverwachte beperkende Coronamaatregelen, die theateruitvoeringen verbieden krijgt u de mogelijkheid om uw kaart te verzilveren bij één van de komende voorstellingen in de reeks.