Theater Kwast
Leeuwendalers

Leeuwendalers

Mond op mond met Vondel

Zaterdagavond 19 januari 2013 speelde theatergezelschap Kwast een try-out van een geheel nieuwe vorm van 17e-eeuws theater met het herdersspel ‘Leeuwendalers’ van Joost van den Vondel. In Mond op mond blaast Kwast de historische teksten eenmalig nieuw leven in. De acteurs repeteren slechts één dag en spelen vervolgens dezelfde avond met tekst in de hand voor publiek. Gezonde hysterie met een Gouden Eeuw repertoire.
Vondel, P.C. Hooft, Bredero; het zijn bekende namen, maar hun werk wordt nog maar zelden gespeeld. Honderden theaterteksten uit onze Gouden Eeuw zijn overgeleverd aan de vergetelheid en de stof van het archief. Daar wil Kwast verandering in brengen met deze voorstelling van acteurs Mirjam van Ansem, Alex van Bergen, Imre Besanger, Brand Coumou, Jan Dols, Merel Hutten en Florus van Rooijen.
Pianist/harpist: Lucien Greefkes.

Korte inhoud Leeuwendalers
In het oer-Hollandse duindorpje Leeuwendaal heerst al decennia een twist tussen de Noord- en Zuidzij. Waerandier de zoon van de bosgod en Duijnrijk de zoon van god Pan zijn omgekomen in het conflict. Als wraak van Pan moeten de Leeuwendalers ieder jaar door loting een jongeman aanwijzen die geofferd wordt aan de op bloedbeluste Wildeman. Het dorp is de wanhoop nabij. Komt er ooit weer vrede? Wellicht ligt het lot in handen van de jonge zoon van Waerandier Adelaert en zijn geliefde Hageroos…

De try-out viod plaats op 19 januari 2013 in Theater Perdu, Amsterdam.

MondopMond_StichtingKwast