Theater Kwast
Batavische Gebroeders

Batavische Gebroeders

 

Batavische Gebroeders _ Rembrandt

In de voorstelling ‘Batavische Gebroeders’ neemt Vondel ons mee naar de vermeende ontstaansgeschiedenis der Nederlanden; het rijk der Batavieren. De broers Nicolaas en Julius Burgerhart uit het oude koningsgeslacht der Batavieren strijden een ongelijke strijd tegen de Romeinse overheersers. Wanneer zij door de Romeinen gevangen worden genomen, wordt het vuur van de Bataafse opstand opgestookt. Een tragedie over heldendom, tragiek en schrijnend onrecht zoals alleen Vondel het kon schrijven.

Koninklijk Paleis Amsterdam

Vondel raakte in 1663 geïnspireerd tot het schrijven van Batavische Gebroeders na het zien van het beoogde decoratieprogramma voor de galerijen van het nieuwe Amsterdamse stadhuis, tegenwoordig Koninklijk Paleis. Daar werd een reeks schilderijen over de Bataafse Opstand gerealiseerd door befaamde schilders als Rembrandt, Bol en Lievens. In feite schreef Vondel een prequel voor deze schilderijenreeks. Het stuk gaat over de kiem van de opstand.

Op 21 februari bezoekt u voorafgaand aan de voorstelling Vondels inspiratiebron en wordt u ingewijd met een unieke rondleiding door de gidsen van het Paleis in de fascinerende geschiedenis en achtergrond van deze Batavenreeks.

Wanneer:
Zondag 21 februari 2016

Rondleiding:
Waar: Koninklijk paleis Amsterdam, Dam, Amsterdam
Aanvang: 13.30 uur (duur 1 uur) 
Voorstelling:
Waar: VondelCS, Vondelpark 3, Amsterdam
Aanvang: 15.30 uur

Entree: €17, 50 (Rondleiding + Voorstelling)

MOND OP MOND

In de serie Mond op Mond repeteren acteurs en musici in één dag een stuk en spelen het vervolgens dezelfde middag met tekst in de hand voor publiek.

Reserveer hier uw combi-ticket voor paleisbezoek met rondleiding en aansluitend voorstelling in VondelCS