Achilles en Polyxena

muiderslot

 

Op de dag dat P.C. Hooft (1581-1647) 436 jaar geworden zou zijn, spelen wij uiteraard een stuk van Hooft en wel zijn eersteling “Achilles en Polyxena” op de beste plek denkbaar, in de ridderzaal van het Muiderslot. Een beetje verjaarsfeestje is natuurlijk niet compleet zonder de Trojaanse oorlogen.

Waerom maect ghij mij, O Cupido,  slaef van mijne vijandin!?

In Achilles en Polyxena neemt Hooft ons mee naar een dramatische episode uit de Trojaanse oorlogen. De fatale verliefdheid van de Griekse held Achilles op de Trojaanse Polyxena. Achilles is bereid voor de liefde de belegering op Troje op te geven. Hector stelt Achilles echter een onmogelijke eis. Een tragedie vol veldslagen en Griekse koren over de nietsontziende val van een held van de hand van een 17(!)jarige Hooft: Achilles en Polyxena.

Mond op Mond

In de serie Mond op Mond blaast Kwast met veel enthousiasme en verbeelding 17e-eeuwse theaterstukken uit de Gouden Eeuw eenmalig nieuw leven in, in geënsceneerde en zeer geanimeerde leesvoorstellingen. Acteurs en musici repeteren in één dag een stuk en spelen het vervolgens dezelfde avond met tekst in de hand voor publiek. Alle groten en mindere goden uit de Gouden eeuw komen aan bod.

Luister hier naar het voorproefje dat Kwast gaf vanuit de Amsterdamse stadsschouwburg vanaf het Gala van het Nederlands Theater in de uitzending van Opium 

Wanneer: Donderdag 16 maart 2017, 20.15 uur
Waar: Muiderslot, Herengracht 1, Muiden.
Entree:€12, 50

Reserveer hier

barkust